<<< Vissza a NEPTUN weblapra

NEPTUN ÉRTELMEZŐ SZÓTÁR

bővebb Egy adott témához (tantárgy, képzés, vizsgaalkalom) tartozó további információk helye
IV díj a NEPTUN-ban így hívják az utóvizsga (UV) díjat
CV-s kurzus egy adott tárgyból meghirdetett olyan kurzus, amely esetben a hallgatónak nem kell órára járnia, csak adott időszakban vizsgát kell tennie. Általában akkor kell felvenni ilyen kurzust, ha a hallgató előző félévekben már járt a tárgy óráira, de nem teljesítette a vizsga követelményeket
kurzus egy tárgynak adott helyen, adott időben, adott oktatóval megtartott tanegysége. Az indexbe a tárgy kerül, de a hallgató a kurzusra jár. Egy tárgynak lehet több kurzusa is, pl. egy előadás kurzusa, és több gyakorlati (szemináriumi) kurzusa. A gyakorlati kurzusok közül ilyenkor ki kell választani a megfelelőt, és arra kell jelentkezni.
előkövetelmény előkövetelménye lehet tárgynak, kurzusnak, vizsgaalkalomnak. Ezzel szabályozza az intézmény (tanszék), hogy kik azok a hallgatók, akik felvehetik az adott tárgyat, kurzust, vagy jelentkezhetnek egy adott vizsgára. Az előfeltétel lehet egy vagy több tárgyból korábban megszerzett aláírás, jegy, stb.
befizető adatai a befizetés előtt kell kitölteni az adatokat, amely adóigazolás esetén a kedvezményezettre, számla esetén a vevőre vonatkoznak. A sárgával jelölt mezőket kötelező kitölteni.
CV-s vizsgaidőszak A Tanulmányi és Vizsgaszabályzat szerint a szorgalmi időszak utolsó két hete. Ekkor azok a hallgatók vizsgázhatnak, akik CV-s kurzust vettek fel az adott félévben KTVSZ 22§ (1)
üzenetek Itt kaphat különböző információkat a tanulmányaival és az egyetemi élettel kapcsolatban. Vannak felhasználó által küldött és bizonyos eseményekhez (pl. vizsgajegy bejegyzése) automatikusan generált üzenetek. Ha van e-mail címe és bejelölte a Címek űrlapon a jelölőnégyzetet, akkor a neptunos üzeneteket elektronikus levélben is megkapja. Ajánljuk a Neptun rendszeres figyelését, mert az üzenetek a felhasználó által megadott határidő után már nem láthatók.
* amennyiben van javaslata új címszó felvételére, akkor a neptun@uni-miskolc.hu drótposta címen küldje el nekünk.


FONTOS MEGJEGYZÉSEK

Az IV és a különeljárási díjak, költségtérítések zavartalan befizetése érdekében, kérjük, hogy a gyűjtőszámlára történő befizetéssel időben gondoskodjanak a Neptunban megfelelő egyenlegről. A banktól függően az átfutási idő a tapasztalatok szerint 2-4 nap.
 
A Miskolci Egyetem gyűjtőszámla számlaszáma: 11600006 - 00000000 - 07712386 A befizetés minden esetben banki átutalással kell történjen. Egyéb esetben nem tudjuk garantálni, hogy az összeg a Neptun egyenlegére kerül.
 
Technikai okok miatt a Neptunban a vizsgaalkalomhoz beírt vizsga kezdete és vége időpont nem mindig a valós értéket tartalmazza, kérjük ezt a vizsga előtt ellenőrizzék.
 
Érdeklődjenek a kari felelősöknél, hogy vizsgajelentkezéseiket meddig törölhetik "büntetlenül", ez az érték karonként változhat, pl. előző nap délig, előző munkanap délig, stb.
 
Kérjük, hogy folyamatosan tájékozódjanak a friss információkról a neptun.uni-miskolc.hu weboldalon. Üzemeltetéssel kapcsolatos észrevételeiket a Neptun fórumon várjuk. Tanulmányi kérdésekben, kérjük, továbbra is a kari tanulmányi felelősöket keressék. A felelősök címe a fenti neptunos weboldalon megtalálható.
 
Az IV díjak pontos kezelése miatt, olvassák el a weblapon lévő rövid tájékoztatót a felesleges befizetések elkerülése végett.VIZSGAJELENTKEZÉS HIBAÜZENETEK

Jelenleg nincs vizsgaidőszak!
A karon még nem állították be az adott képzéshez tartozó vizsgaidőszakot.
 
Nincs engedély a vizsga felvételére!
Valamilyen hátralék vagy egyéb ok miatt a kar nem engedélyezi önnek a vizsgára jelentkezést. Meg kell keresnie a kari tanulmányi előadóját.
 
A vizsgaalkalom teljesen betelt. Nem jelentkezhet!
A jelentkezettek száma elérte a megadott limitet, más vizsgaidőpontra kell jelentkeznie. Előfordulhat, hogy a vizsgaalkalomhoz megadtak várakozó listát. Ebben az esetben Önnek kell figyelnie, hogy végül bekerül-e ténylegesen a limit által megadott vizsgázók közé.
 
Már jelentkezett a tárgy egy másik vizsgaalkalmára!
Ellenőrizze, hogy a tárgy melyik vizsgaalkalmára jelentkezett már. A jelentkezést a Jel. oszlopban a Volt szó jelzi.
 
Még nem fizetett IV díjat
Amennyiben sikertelen volt a vizsgája, a következőre csak akkor jelentkezhet, ha már a Neptunba is beírták az elégtelent, és Ön befizette a Neptunon keresztül az IV díjat.
 
Ebben a félévben ebből a tárgyból többször nem vizsgázhat!
A Tanulmányi és Vizsgaszabályzat szerint egy tárgyból egy félévben maximum három alkalommal lehet vizsgázni. Ehhez jöhet még a dékáni és rektori engedélyes vizsga.
 
<<< Vissza a NEPTUN weblapra